Guru před 3 týdny
admin #wot

Charlemagne

Charlemagne: Vládněte bojištím

Přehled

V roce 1958 si dala Britská škola tankových technologií (STT) za cíl vyvinout nový střední tank s vysokou průjezdností terénem, 120mm nízkorychlostním dělem a úzkou siluetou. Čelní pancíř jeho korby a věže měl být dostatečně silný na střet s nejnovějšími sovětskými těžkými tanky, zatímco celková hmotnost neměla přesahovat 30 tun.

Konstruktéři se tuto výzvu pokusili vyřešit novým rozložením pancíře, které se inspirovalo u svých sovětských protějšků, ale neslo výrazně britské rysy. Vývoj pancíře dopadl úspěšně, bylo ovšem potřeba přistoupit ke kompromisům v hmotnosti, která původně plánovaný cíl přesahovala o 50 %. Výsledkem byl jedinečný těžký tank se silným čelním pancířem ve tvaru štičí hlavy, dokonale stabilizovaným dělem a skvělými úhly jeho sklápění.

Pancíř

Ve srovnání s lépe obrněnými tradičními těžkými tanky může Charlemagne se svými asi 45 tunami působit jako lehká váha. Hrubé množství oceli ale není to jediné, co se v rámci ochrany počítá. Jak každý zkušený velitel dobře ví, vše záleží na úhlech.

Tento britský rváč disponuje ostrým štičím nosem a dobře tvarovanými boky věže, což mu umožňuje snadno odrážet granáty nižších úrovní a dokonce i střely soupeřů na stejné úrovni, pokud je správně natočen. Charlemagne má samozřejmě i své slabé stránky, držte se proto raději poblíž ostatních těžkých tanků, aby vás nikdo nepřepadl.

Pohyblivost

Nízká hmotnost a silný motor většinou značí solidní měrný výkon. Přestože se po této stránce Charlemagne může měřit s těmi nejlepšími těžkými tanky na VIII. úrovni a dokáže rychle dosáhnout maximální rychlosti, 35 km/h není nic, čím by se mohl chlubit. Rychlejší vozidla s vysokým poškozením za minutu se vás budou snažit přepadnout, proto byste při obraně nebo při lovu měli mít po boku nějaké spolubojovníky. Charlemagne dokáže držet tempo s ostatními těžkými vozidly, ale na setkání středních tanků je často posledním příchozím hostem.

Palebná síla

Charlemagne disponuje 120mm nízkorychlostním dělem, což vám říká vše o jeho výzbroji. Pořádných 440 bodů alfa poškození a 220mm průbojnost zanechají na vašich protivnících stopy, jakmile si granáty najdou svůj cíl. Tento těžký tank se kvůli jedné z nejnižších hodnot rychlosti granátů mezi vozidly VII. úrovně musí dostat blízko k nepřátelům, aby udělil spolehlivý zásah. Naštěstí vám vynikající sklápění děla a jeho solidní ovládání umožní využívat terénní nerovnosti a skrývat svá slabá místa.

Charlemagne dokáže vyrazit do boje s nepřítelem nebo bránit základnu – většinou ale s pomocí ostatních. Jedná se totiž o týmového hráče, který na podporu spolubojovníků spoléhá stejně tak, jako se oni můžou spolehnout na něj. Přestože jeho pancíř vydrží nějakou tu ránu, lepší je spoléhat se na kvality svého děla, krýt svá slabá místa a držet si nepřátele od těla.


Zdroj: World of Tanks

video

Call of Duty: WWII

admin
Guru
před 1 měsícem
video

EA Sports FC 24

admin
Guru
před 1 měsícem
video

Dnes je velký den Škoda Vision Gran Turismo

admin
Guru
před 1 týdnem
video

Call of Duty: Black Ops Cold War

admin
Guru
před 1 měsícem
video

Banishers: Ghosts of New Eden

admin
Guru
před 1 měsícem